top of page
Sök
  • Skribentens bildFilippa Dietmann

Leda i den nya verkligheten

Uppdaterat: 12 mars 2021

Hej!

Vi befinner oss mitt i den nya verkligheten. En plats där inte gamla vanor fungerar, där invanda strukturer behöver ge plats för nya och kontroll ersättas med tillit och logistik. Nu behövs det egna ledarskapet mer än någonsin. Att vi vet hur vi fungerar och tar ansvar för att fokusera på det vi kan påverka. Och, att som ledare verkligen fokusera

på att vara humana, att lyssna och att stötta och stärka andra runt om oss.


Här är tre strategier för att kunna leda dig själv och andra i tider av ovisshet.


Skapa trygghet

–för dig själv och de runtomkring dig med det som går.

Se till att få koll på dina rädslor så att de inte styr dig i vardagen.

Vad behöver du för att inte styras av din rädsla?

Fokusera på det du kan påverka och det du behöver för att stå så stadigt som möjligt.


Var lyhörd och närvarande

–lyssna in hur andra och även du själv reagerar och agerar, så att du kan fånga upp och ta tag i saker så fort de uppstår. I den här utmanande tiden handlar det mycket om att finnas tillhands och verkligen lyssna, det hjälper.


Var tydlig

– gentemot dig själv och din omgivning.

Visa vem du är, vad du står för, vad du vill och förväntar dig. Stå stadigt även om du kan känna dig svajig, din tydlighet skapar trygghet för andra.


Tips; stäm av med dig själv om och hur du har skapat trygghet, varit lyhörd och närvarande och graden av din tydlighet, gärna dagligen.


Har du behov av ett bollplank, ett digitalt ledarskapsprogram eller en utvecklingspartner vet du var jag finns. Du är alltid välkommen att höra av dig med dina stora eller små frågeställningar.


Vill du fylla på dig med ledarskapstips, verktyg och funderingar regelbundet prenumerera på Parnter in Progress Verktygslåda, som kommer varannan fredag. Följ även Partnerinprogress på Insta.


Allt gott!

Filippa
6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Att vara eller inte vara, stressad?

Välkommen till bloggen! Jag möter många som pressar sig och stressar på just nu. Allt och lite till måste hinnas med och då är det lätt att tappa orken och lusten. En av de första sakerna som försvinn

Den mentala motståndskraften

Hej! Hur har du det denna märkliga tid? Är du stressad, orolig, känner du att du har tappat kontrollen eller är du lugn, saklig och lösningsfokuserad? Det är lätt att bli stressad, att reagera irrati

Comments


bottom of page