top of page
Sök
  • Skribentens bildFilippa Dietmann

Kraften i teamledarskapet

Uppdaterat: 12 mars 2021Hej,

Välkommen till min blogg med fokus på ledarskap.


En del av mina uppdrag handlar om att jobba tillsammans med team. Det finns en sådan kraft i medvetet teamarbete, när man verkligen använder och hjälper varandra.


För att komma dit behöver man träna, träna och träna oavsett om det är i ledningsgruppen, styrelsen, projektgruppen eller i arbetsteamet. Man behöver våga vara och göra på riktigt, tänka nytt och våga utveckla för att komma till det där mästerskapet.

Vad behöver team för att bli långsiktigt bärkraftiga? Finns det någon ultimat formel?


Jag predikar alltid om att vi behöver börja i det personliga ledarskapet. Skaffa sig människokunskap, självkännedom och verktyg för att leda sig själva för att kunna leda tillsammans. Det kan man tycka är självklart, men min erfarenhet säger att det inte är det. Vi springer ofta direkt på vad som ska åstadkommas utan att reflektera kring oss själva och hur vi fungerar. Håller du med?


Jag har identifierat steg och verktyg för att skapa bra teamledarskap, utifrån mitt arbete med team och ledare genom åren. De har jag samlat i en ebok Tillsammans till målet (nyutgåva 2019). Den handlar om det gemensamma ledarskapet som teamet tar för att göra jobbet effektivt och lustfyllt, tillsammans. I teamet är man beroende av varandra, det finns viktiga pusselbitar för att nå gemensamma mål på ett så framgångsrikt sätt som möjligt. Det har jag skrivit om. Är du nyfiken hittar du Tillsammans till målet här.


Här en kort beskrivning av två viktiga steg i teamledarskap

Hur människor fungerar

Vi behöver ha baskunskap och förstå våra behov, hur hjärnan och våra tankar fungerar, ha koll på våra styrkor och hur vi fungerar i relation till andra.

En bra start: Börja reflektera kring dig själv och be andra om feedback.

Fråga: Vilka är mina behov? Vad är viktigt för mig? Vilka är mina styrkor? Hur fungerar jag tillsammans med andra?


Hur vårt team fungerar

Team går igenom olika faser och vi tar olika roller. Vet vi hur teamutveckling fungerar och har verktyg för att ta oss igenom faserna blir det lättare och roligare.

Fråga: Vilken eller vilka roller brukar jag ta i de team jag har varit med i?

Vilken roll vill jag ta? Hur förhåller jag mig till förändringar?


Jag söker nya Transformers!

I Leadership Master Program jobbar vi med ledarskapet inifrån och ut, hela vägen till transformation. Vi går igenom de 7 stegen till transformation med det inre, yttre och globala framtida ledarskapet i fokus. Deltagarna blir tryggare, tydligare och modigare som ledare för sig själva, för andra och genom andra. Är du en av dem? Blir du nyfiken?

Boka ett upptäckarsamtal med mig, där vi fokuserar på vad du verkligen vill med ditt ledarskap, jag berättar om utbildningen och vi bedömer om vi matchar.


Här mailar du mig för att boka ett samtal.


Vill du ha min fria utbildning i form av Verktygslådan i din inkorg varannan fredag anmäler du dig här.


Glada hälsningar

Filippa


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Att vara eller inte vara, stressad?

Välkommen till bloggen! Jag möter många som pressar sig och stressar på just nu. Allt och lite till måste hinnas med och då är det lätt att tappa orken och lusten. En av de första sakerna som försvinn

Den mentala motståndskraften

Hej! Hur har du det denna märkliga tid? Är du stressad, orolig, känner du att du har tappat kontrollen eller är du lugn, saklig och lösningsfokuserad? Det är lätt att bli stressad, att reagera irrati

Comments


bottom of page