Screenshot 2018-03-13 16.46.06

5 strategier i vardagen

Det vi fokuserar på växer, är mitt motto. Och nu är det viktigare än någonsin att styra fokus så att vi inte mår sämre än vi behöver. Vi bombaderas av nyhetsuppdateringar och det är viktigt att veta vad som gäller. Men, som jag klargjorde för en mig närstående häromdagen; om du vill må så bra som möjligt så ska du inte lyssna och titta på varenda nyhetssändning, inte lyssna till allas oro och prata om det hela tiden. Fokusera även på det som gör dig gott. Det vi fokuserar på växer. 
Här delar jag fem strategier för att hantera det som är så bra som möjligt:

5 strategier i vardagen 
Fokusera på det som går att påverka
Genom att fokusera på det du kan påverka kan du agera själv. Se till dina behov och de runtomkring dig och gör det du kan. Vad behöver du själv? Vad behöver dina nära och kära? Vad behöver dina medarbetare? Hur fortsätter ni styra till era mål?  
Acceptera det som är
Acceptans är en av de viktigaste strategierna för att hantera olika krissituationer. Vissa saker kan du inte påverka och då finns är det ingen idé att stressa upp dig. Om du är en orolig och stressad själ är det oerhört viktigt att använda de här fem strategierna.
Rör på dig, varje dag
Fysisk aktivitet har positiv effekt mot oro, stress och depression. Ta en promenad eller en löprunda i naturen. Det är läkande!
Praktisera medveten närvaro
Se till att få ner stressnivåerna i kroppen genom att vara totalt medveten i det som är just nu. Använd avslappning, meditation, yoga eller något annat där du blir helt och fullt uppslukad av nuet.
Styr din inre dialog
Var medveten om dina tankar och känslor och utveckla hälsosamt självprat. Planera och fortsätt att styr till målen även om det kanske får ta andra vägar än den ursprungliga planen. Jag klarar det här! Du klarar det här! Vi klarar det här!
Nu hjälps vi åt! 

Om jag kan hjälpa dig på något sätt med min kompetens, erfarenhet och mina färdigheter, hör av dig så pratas vi vid. Vill du bli peppad, få ledarskapsråd och tips och hålla dig uppdaterad om ledarskap, prenumerera gärna på min verktygslåda. Nästa kommer fredagen 3 april.

Allt gott till dig!
Filippa
070-662 90 26 
www.partnerinprogress.se

Bloggarkiv