Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Kraften i teamet

Hej!
Välkommen till bloggen, med verktyg för ditt ledarskap. Här får du tips och verktyg för dina stora och små utmaningar.

Vad behöver team för att bli långsiktigt bärkraftiga? Finns det någon ultimat formel? 

Jag har identifierat steg och verktyg utifrån mitt arbete med team och ledare genom åren. De första stegen innehåller sådant som man kan tycka är självklart, men min erfarenhet säger att det är inte det. Det handlar om människokunskap och självledarskap. Vi springer ofta direkt till vad som ska åstadkommas utan att reflektera kring oss själva och lära känna oss själva och varandra. Vi hoppar över självledarskapet och att kommunicera vilka vi är och hur vi fungerar. Håller du med mig?

Dagens blogg handlar om team och vad team behöver för att lyckas. Lyckas att både nå resultat och att må bra ihop! Jag har skrivit en ebok i ämnet som heter Tillsammans till målet. Här kommer en kort sammanfattning av de tre första stegen, som jag anser är kritiska. 

  • Hur människor fungerar

Vi behöver ha viss kunskap om hur vi fungerar som människor. Vi behöver förstå våra behov, veta om våra styrkor och hur vi fungerar i relation till andra. Bra sätt att ta reda på kunskapen är att reflektera själv och även att be om feedback.
Fråga dig själv:
Vilka är mina styrkor? 
Vilka är mina behov? 
Hur fungerar jag tillsammans med andra?
 

  • Hur vårt team fungerar

När vi ska jobba ihop beter vi sig på ett visst sätt i början. Efter ett tag förändras det, vi går igenom olika faser och vi tar olika roller. Vet vi hur team fungerar och har verktyg för att ta oss igenom faserna blir det lättare och roligare. Vi har skaffat oss ett gemensamt språk.
Fråga dig själv:
Vilken roll brukar jag ta i de team jag har varit med i? 
Vilken roll vill jag ta? 
Hur förhåller jag mig till förändringar?
 

  • Våra mål

Varje team behöver veta varför det finns och vart det är på väg. Även om det team du är en del av redan är i gång med arbetet är det viktigt att stanna upp regelbundet och stämma av syftet och målen. Det i sig skapar engagemang.
Fråga er själva:
Varför finns vårt team? 
Vilka mål har vårt team? 
Hur ser målbilden ut?
 
Aktuellt
⭐️Bokrelase den 29 november
Jag har skrivit ett kapitel i en internationell ledarskapsbok, The Female Leaders of Tomorrow, vilket jag är väldigt stolt över. 
Vill du komma och fira tillsammans med mig är du så välkommen att anmäla dig till ”Bokfest med bubbel” fredagen 29 november i Stockholm. Hoppas vi ses! 
 
⭐️Programlansering Det Inre Ledarskapet den 4 december
Nu är det äntligen dags för lansering av den nya versionen av programmet Det inre ledarskapet! Det är årsabonnemang på kunskap, inspiration och verktyg som levereras online. Det är kompetensutveckling i hur man leder och styr sig själv – ett program i självledarskap, förpackad i korta avsnitt, för medarbetare, ledare och chefer.

Det har varit ett intensivt arbete att skapa programmet men nu är det snart dags för leverans av första versionen. Hör av dig om det här låter intressant för ditt team, för din organisation, så berättar jag mer. Håll utkik på hemsidan.
 
⭐️Leadership Master Program 2020 
Anmälningarna till tredje årets Leadership Master Program är igång. 
Det här är det holistiska ledarskapsprogram jag själv letat efter genom åren. Jag har satt samman det bästa till en helhet; att leda dig själv, leda andra och genom andra in i framtiden med dess möjligheter och utmaningar. 
Programmet vänder sig till kvinnor som vill transformera sitt ledarskap och även transformera andra runt sig. Nästa programstart är 20 februari 2020. Är du intresserad och är villig att göra jobbet, maila mig på filippa@partnerinprogress.se.
 
Gillar du min fria utbildning med kunskap, tips och inspiration?
Prenumerera på Verktygslådan så får du det här och mer varannan fredag i din inkorg.

Allt gott!
Filippa

Bloggarkiv