Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Förvänta dig gott!

Hej!
Välkommen till min blogg med verktyg för ditt ledarskap. Här får du tips och verktyg för dina stora och små utmaningar.
Lite reflektioner
En viktig del i ledarskap handlar om förväntningar, både på sig själv och på andra. När jag processleder brukar jag säga att det är förväntningarna som ofta ställer till det och att det är viktigt att uttala dem. När vi har olika förväntningar styr vi mot olika mål och då kan vi aldrig landa i att vi blir helt nöjda, tillsammans.
En period arbetade jag mycket i skolans värld och utbildade i det coachande förhållningssättet. Vid ett tillfälle coachade jag en lärare i hennes mentorroll och ämnet handlade om en strulig elev. Läraren såg eleven som extremt jobbig och mådde till och med dåligt redan när hon såg honom i korridoren. Efter att ha blivit coachad och fått syn på sin egen attityd och sitt beteende fick hon i uppgift att byta perspektiv på hur hon såg eleven. När vi träffades nästa gång var hon överväldigad över vilken positiv förändring det hade blivit. Hon upplevde inte eleven som lika jobbig längre, han hälsade och satt numera med på lektionerna utan att störa. Hennes inställning till honom ändrade allt.
Vår syn och tro på andra människor påverkar deras prestationer. Vill vi ändra vårt sätt gentemot en annan människa behöver vi börja med att förändra våra tankar om personen.
Varför inte förvänta oss gott av oss själva och dem runt omkring oss eftersom det påverkar resultaten så tydligt!? 
Förväntningar
Att ha förväntningar på dig själv och andra betyder att du har antaganden om att något blir på ett visst sätt. Förväntningar kan ställa till det, både positivt och negativt. Negativt om du inte kommunicerar dem, har negativa förväntningar eller alldeles för orimligt högt ställda förväntningar. Positivt om du förväntar dig gott och har höga förväntningar som går att uppnå. Förväntningar som sporrar.

Ett sätt att bli medveten om dina förväntnignar och påverka dem så att du skapar de resultat du vill är att ställa frågor till dig själv, till ditt team, till din familj, dina vänner:

  • Vilka förväntningar har du/ni/vi?
  • Vilka förväntningar vill du/ni/vi ha?
  • Vad behöver du/ni/vi göra för att ändra förväntningarna till det bättre, om det behövs?


Träna på att påverka resultaten genom att ha positivt uttalade förväntningar. Om det inte går är det läge att titta på förutsättningarna. 
 
Leadership Master Program
Nu är det snart dags för tredje årets Leadership Master Program. Anmälningarna är igång! Det här är det holistiska ledarskapsprogram jag själv hade velat gå tidigare i livet när jag ville utveckla mitt ledarskap. Jag har satt samman det bästa till en helhet; att leda sig själv, leda andra och genom andra.  Vill du leda ärligare, friare och roligare med trygghet, tydlighet och mod så är det här något för dig. Programmet vänder sig till kvinnor. Nästa programstart är i februari 2020.

Låter det intressant? Boka ett upptäckarsamtal med mig, där vi fokuserar på vad du vill med ditt ledarskap, jag berättar mer om utbildningen och du kan ställa alla frågor. Maila mig på filippa@partnerinprogress.se.
  
Återkoppla gärna vad du tycker om bloggen. Berätta om dina utmaningar så kan jag ta upp de områden här framöver.

Vill du ha min Verktygslåda som kommer varannan fredag med tips och verktyg, anmäl dig här.

Allt gott till dig!
Kram Filippa

Bloggarkiv