Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Utan mångfald, enfald

Hej,
Idag handlar bloggen om mångfald, en sån viktig fråga för att skapa bra resultat och verkligen nyttja våra olikheter. Man kan jobba praktiskt med mångfald på många olika sätt. 
Här är mina 6 strategier:

 • Hjärnkunskap
  Använd kunskap från neurovetenskapen om hur hjärnan fungerar och från neuroledarskap hur vi ska leda oss själva. För att öka medvetenheten, förståelsen och se möjligheterna.
 • Modell om likheter och olikheter
  Vi är olika vad gäller personligheter och beteenden och ska vara det, men använd ett gemensamt språk. Då kan någon form av kommunikationsmodell hjälpa till.
 • Strukturer
  Underlätta möjligheten till samarbete för att verkligen leva mångfald. Då behövs strukturer som gemensamma tydliga mål och strategier, överenskomna spelregler och att ge varandra konstruktiv feedback. Bland annat.
 • Lyssna och prata för förståelse
  Skapa relationer byggda på förståelse och förtroende.
  ”Kommunikationscykeln” ärett konkret verktyg som hjälper till att skapa goda relationer.1. Lyssna för att förstå 2. Sammanfatta kortfattat 3. Stäm av - ”Jag hörde dig säga……., stämmer det?”
 • Fråga
  Ställ kraftfulla frågor och var beredd att lyssna på svaret, utan att gå i försvar. ”Vad behöver du, egentligen?”
 • Fokus utanför boxen
  Landa utanför boxen, alltså medvetet skapa mångfaldstänk. Utmana gamla vanor, ifrågasätt tillvägagångssätt och använd fler perspektiv. ”Om vi tänkte tvärtom, hur skulle det se ut?

Har du behov av ett bollplank, ett ledarprogram eller en utvecklingspartner som hjälper dig att lyckas är du alltid välkommen att höra av dig med dina stora eller små frågeställningar.
 
Sista chansen!
Vår-erbjudandet gäller en vecka till, t.o.m 31 maj.
Boosta ditt personliga ledarskap med 10 veckors onlineutbildningen Ditt Inre Ledarskap. Använd koden SPRING2019 för att betala 50%av ordinarie pris. Det gäller enbart mina prenumeranter så gå in och prenumerera på verktygslådan.  
 
Ha det gott!
 Varma hälsningar Filippa

Bloggarkiv