Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Har du koll på dig själv?

Hej!
Välkommen till min blogg med fokus på ditt ledarskap. Här får du tips och verktyg för både dina stora och små ledarutmaningar.

Reflektioner
Det är inte konstigt att det finns mycket dåligt ledarskap i världen. Det är skrämmande men inte underligt alls, egentligen. Det finns mycket omognad, okunskap, känslor och tyckanden, stress och press som står i vägen för det goda ledarskapet. Mycket rädsla som driver. Det rädslodrivna ledarskap är så farligt på olika sätt. Det är farligt som i ineffektivt och oproduktivt, otrivsamt, stressat och misstänksamt. Det är illa nog men när det dessutom är oärligt, girigt, omänskligt, ignorant, vårdslöst….  Ja då är det riktigt illa. Och det ledarskapet kan vi se i världen.

Det kan tyckas konstigt att ”vi människor” då väljer att följa dåligt ledarskap. Att vi väljer, står ut, vänjer oss och stänger av. Det är en fråga för reflektion en annan vecka, men..
Vad ska vi kunna kräva av ledare, egentligen?

Jag är övertygad om att alla ledare behöver göra sin egen inre resa. Ledare behöver jobba med det egna självledarskapet för lära känna sig själva och styra sig själva på bästa sätt. Ledare behöver ha ledarkörkort. 

Det gäller att ha koll, stå stadigt och vara trygga och tydliga. Att vara på riktigt som ledare. För när beslut tas går de ut över andra och ibland slår konsekvenserna hårt, det blir motvind och då gäller det som ledare att ha gjort sin läxa!

Och ingen slipper undan. Vi alla behöver ha koll på vårt inre ledarskap, för vi är alla ledare i våra egna liv och vi påverkar varandra. Med kunskapen om oss själva och andra har vi en plattform att stå på, vi har kunskap, förståelse och ett ledarspråk. Vi kan dessutom ställa andra krav på dem som leder oss.
Det här är vad som måste till och jag ser att vi är på väg dit. Vår framtid kommer att kräva det av oss, vi är på väg in i ett mänskligt paradigm-skifte. 
 
Verktygslådan handlar om det inre ledarskapet
Det finns många nycklar i självledarskap och en som är viktig att ha koll på är de egna rädslorna. Rädslor gör att vi blir irrationella och gör irrationella saker, vi blir sämre versioner av oss själva. Rädslor är roten till det mesta onda. Se till att få koll på dina rädslor så att de inte styr dig. Ett steg på vägen är att ställa dig frågorna:

  • Vad är du mest rädd för i ditt ledarskap?
  • När du undviker din rädsla, vad får det för konsekvenser?
  • Hur ska du stärka upp dig så att du inte styrs av din rädsla?

Upp med rädslorna, vårstäda ut dem och ta kommandot.

Behöver du hjälp med att utveckla ditt ledarskap eller ditt teams ledarskap eller har andra behov för att lyckas i ditt uppdrag, varmt välkommen att höra av dig.

Vår-erbjudande
Vill du boosta ditt självledarskap så har jag specialpris på 10 veckors onlineutbildningen Ditt Inre LedarskapAnvänd koden SPRING2019 för att betala 50% av ordinarie pris.  
 
Jag önskar dig en riktigt Glad påsk!
Vårhälsningar Filippa

Bloggarkiv