Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Kulturen säger allt!

Välkommen till min blogg med fokus på ditt ledarskap!

Här får du tips och verktyg för både dina stora och små ledarutmaningar.

Idag ska det handla om kultur. I varje team eller organisation kan det växla mellan hagel och motvind till sol och medvind. Motgångar, stress, ledarskap och ickeledarskap, illvilja och välvilja, okunskap och måluppfyllnad är några av alla de faktorer som påverkar kulturen.

Men den viktigaste faktorn är ändå ledarskapet. Det är ledarna och cheferna som sätter kulturen. Eller rättare sagt gör alla det, genom vars och ens medarbetarskap sätter vi kulturen tillsammans. Även om det kommer an på ledarskapet att ge förutsättningar, möjligheterna och ramarna.

Vilken kultur vill ni ha?
 
Studier visar att det finns samband mellan stark kultur och lönsamhet. De företag som lyckas få kultur och värderingar att genomsyra organisationerna har högre genomsnittlig avkastning och högre tillväxt. De företag visade även förbättringar inom kundnöjdhet, samarbete och förändringsbenägenhet.
Kultur är en viktig fråga, och kommer att bli ännu viktigare framöver, för att attrahera talanger, behålla medarbetare och få dem att prestera.  
Ett enkelt sätt att börja jobba med kulturfrågor är att skapa spelregler. Spelregler ger trygghet och tydlighet och motverkar risken för onödiga konflikter.

Om spelregler

  1. Spelregler är tydliga, konkreta och praktiska gemensamma överenskommelser.
  2. De är få så att man kommer ihåg dem (3-5 stycken).
  3. Använda på rätt sätt är de enkla att stämma av regelbundet.

Ställ er frågorna

  • Vilka utmaningar behöver vi ha spelregler kring?
  • Vilka spelregler ska vi ha?
  • Hur ska spelreglerna användas?
  • Hur och när ska vi återkoppla på dem?

Behöver du hjälp med att utveckla ditt ledarskap, att jobba med er teamkultur till exempel, eller har andra behov för att lyckas i ditt uppdrag, varmt välkommen att höra av dig.

 Vår-erbjudande
Vill du boosta ditt självledarskap så har jag specialpris på 10 veckors onlineutbildningen Ditt Inre Ledarskap. Använd koden SPRING2019 för att betala 50% av ordinarie pris.  

Är du nyfiken på mer om teamledarskap, beställ min ebok Tillsammans till målet, andra utgåvan har precis lanserats.
 
Jag önskar dig fina veckor framöver!
Vårhälsningar Filippa

Bloggarkiv