Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Det där samtalet. Hur gör man?

Hej!
Välkommen till min blogg med fokus på ledarskap. Hur du leder dig själv, andra och genom andra. 
Hösten är här på riktigt även om det varit riktig Brittsommar-värme här i oktober. Jag älskar färgerna, den höga klara luften och att det biter lite i kinderna. 
Mitt i terminen handlar det mycket om leverans för mig, för mina kunder och deltagarna i mina ledarskapsprogram. Då uppstår det saker i vardagen som tar emot och inte är det roligaste att ta tag i. Som att sätta gränser, bemöta, leda och vara tydlig när någon annan inte gjort det den ska, har en attityd eller ett problem som inte är acceptabelt. Den här veckan fokuserar jag på det som många tycker är det svåraste i ledarskap, oavsett vilken roll man har. 
När du tar det där samtalet som är nödvändigt men inte efterlängtat är det bra att ha en struktur att utgå ifrån och hålla stenhårt i.
Steg 1. Avsätt gott om tid
Var väl förberedd och avsätt gott om tid för samtalet. Lägg inte nästa möte direkt efter för det är svårt att veta hur lång tid samtalet kommer att ta. Och det måste få ta tid.
Steg 2. Förbered dig
Det kan vara svårt att prata om känsliga saker för det kan väcka starka reaktioner hos den du pratar med men också hos dig. Är du orolig inför samtalet, fundera på varför. Förbered dig på olika reaktioner som personen kan ha och hur du kan bemöta dem.
Steg 3. Förvarna
Innan du kommer till sakfrågan, förvarna. Det underlättar både för dig och den andra personen. ”Det jag nu kommer säga kan bli jobbigt för dig att höra”
Steg 4. Gå rakt på sak
Inget blir bättre av att du lindar in det som behöver sägas. Då blir det otydligt och kan missförstås. Var ärlig, säg som det är och berätta varför. Be personen upprepa det du har sagt för att kontrollera att budskapet har uppfattats rätt.
Steg 5. Ta hänsyn till känslorna
Din viktigaste roll nu är att vänta ut känslorna, att lyssna och bekräfta. Här har du nytta av att i förväg funderat på vilka reaktioner som kan komma. Vissa saker är svårare att bemöta, om man blir kritiserad eller upplever sig ifrågasatt är det lätt att gå i försvar.  Låt det ta tid.
Steg 6. Fokusera framåt och ge stöd
Låt inte samtalet enbart handla om det svåra utan blicka framåt. Tala om den närmaste framtiden och om åtgärder, om det är möjligt. För att kunna gå vidare och hitta gemensamma lösningar behöver ni vara så eniga som möjligt om vad problemet består i. Som ledare behöver du vara tydlig och visa på problemet, visa fakta och informera. Sakligt och tydligt.
Steg 7. Summera, avsluta och boka ny tid
Svåra besked kräver bearbetning så boka tid för uppföljning innan samtalet avslutas. Du kanske behöver repetera ditt budskap flera gånger och i vissa fall dela upp det i etapper. 

Även med de svåra samtalen gäller principen att det vi tränar blir vi bättre på. 
När du upptäcker behovet av ett gränssättande samtal nästa gång, ta tag i det direkt. Tiden löser inte det problemet.
 
Är du i läge att utveckla ditt självledarskap?
Då är min automatiserade utbildning Mitt inre ledarskap något för dig. Det är en digital 10 veckors-utbildning där du får nycklarna som bygger ditt ledarfundament. Ett nytt område varje vecka, från hur hjärnan fungerar till hur du coachar dig själv.

Gillar du kunskap, verktyg och inspiration om ledarskap, prenumerera på min fria utbildning -Verktygslådan, som kommer varannan fredag.
 
Jag önskar dig fina veckor här framöver!
/Filippa

Kommentera gärna:

Bloggarkiv