Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Hur är det med din integritet?

Hej!
På fredag kommer Verktygslådan, min fria utbildning med fokus på ditt ledarskap, ut. Hur du kan leda dig själv, andra och genom andra. Här får du tips och verktyg för stora och små ledarutmaningar.

Jag läste det senaste numret av Chef häromdagen och hittade en artikel Erfarna råd i kristider som beskrev att vi lever i hög förändringstakt och att vi behöver stå stadigt i våra värdegrunder när det blir kris. Jag tänker att vi alltid behöver stå stadigt och agera utifrån värdegrunden för att vara autentiska och tydliga.
Artikeln handlade om vilka ledaregenskaper några framgångsrika chefers inre kompass snurrar runt. Det jag plockade ut som gemensamma nämnare, som inte hade med personlighet att göra (som snällhet eller att agera snabbare och handfastare), var:

  • Hur viktigt det är att vara grundad, att stämma av med sig själv och vara autentisk. Är man ärlig blir man tydlig med integritet.
  • Att tänka till kring kommunikation. Hur, hur ofta, i vilka kanaler. Att vara transparant med det som är, även om man inte vet, och ge utrymme för dialog.
  • Att ha en tillåtande kultur, där det är accepterat att det kan bli fel när människor vill och försöker.

Det jag väljer att borra djupare i i veckans verktygslåda är integritet. 
Integritet i ledarskapet handlar om att du:
-Är ärlig oavsett om det kostar.
-Kan erkänna fel, brister och okunskap.
-Är konsekvent.
-Står för din åsikt och är tydlig, även när det blåser.

Hur stark är din ledarintegritet?

Prenumerera på Verktygslådan redan idag så kommer den till dig på fredag.

Allt gott!
Filippa

Kommentera gärna:

Bloggarkiv