Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Vad är du bäst på?


Hej!
Välkommen till min blogg med verktyg för ditt ledarskap. Verktygslådan kommer varannan vecka och fokuserar på hur du leder dig själv, hur du leder andra och genom andra. Här får du tips och verktyg för dina stora och små utmaningar och bygger trygghet, tydlighet och mod, hörnpelarna i min ledarskapsmodell.

Styrkor
Styrkor är något vi arbetar med just nu i mitt ledarprogram för kvinnor som en del i att bygga den inre ledarplattformen.
Att vara medveten om dina styrkor och även dina svagheter eller utvecklingsområden som jag hellre kallar det, är en enorm styrka. Medvetenheten är det första steget i utvecklingen framåt. Väljer du att fokusera på styrkorna är det de som utvecklas vidare och du har större chans att må bättre och nå dina mål än om fokus ligger på svagheterna.

Hitta du dina styrkor
Ett sätt att hitta dina styrkor är att dela in din kompetens i tre kategorier och göra en lista för varje kategori. Vad är du bra på inom respektive område?

  • Kunskap: Den kompetens du har uppnåtts via utbildning och erfarenhet, ex. datakunskaper, språk, teknisk kompetens.
  • Färdigheter: De förmågor du praktiskt är bra på, ex. din sociala förmåga och kommunikationskompetens, din analytiska och problemlösande förmåga, ditt sinne för planering.
  • Personliga egenskaper: Dina unika, personliga kvaliteter som ex. flexibilitet, humor, entusiasm, nyfikenhet, punktlighet.

När du har dina tre listor ringar du in de styrkor du tycker är mest framträdande.
Nu har du din styrkelista eller, som en kollega uttrycker det, ”skrytlista”. Jag tycker vi överlag borde skryta mer så jag uppmanar dig att berätta för dig själv och andra vad du är bra på. Och fråga andra vad de är bra på.

Tycker du om min blogg kan kan du prenumerera på min verktygslåda som kommer varannan fredag i din inkorg. 
 
Nu önskar jag dig fina april-veckor.
Kram Filippa

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv