Screenshot 2018-03-13 16.46.06

I helikoptern ser du mer!

Hej!
Välkommen till min blogg med verktyg för ditt ledarskap. Prenumerera gärna på min verktygslåda som kommer varannan fredag med ledarskapsverktyg och tips.

Jag tror att det är nyttigt att påminna oss själva och varandra om att vi behöver lyfta blicken och se helheten, det stora perspektivet, och det oftare än vi kanske tror. I arbetet med andra blir det dessutom roligare när vi fokuserar på det vi tillsammans ska åstadkomma, och inte bara på ditt och på mitt, i våra silos. Det inbjuder till gemensamma samtal och det behövs på många ställen, är min erfarenhet.
 
Hur kan man göra för att hålla helikopterperspektivet?
För att ge förutsättningar för att gruppen eller teamet ska hålla helhetsperspektivet:
 
·       Fokusera på det gemensamma
Om du är den som håller mötet, se till att rikta fokus på det gemensamma. Vad är det ni ska åstadkomma tillsammans? Vad är era gemensamma mål, er vision? Vad är det ni alla bidrar till med era delar? Hur ser helheten ut?
Se till att stanna där ordentligt med tid så att samtliga kommer ur sina egna stuprörs-tänk. 
 
·       Spelregler
Använd spelregler i alla slags möten, inte minst beslutande möten. Att ha med spelregeln helhetsperspektiv (jag brukar kalla det helikopterperspektiv) tvingar alla att tänka i helhet. Om inte alla lever spelreglerna under mötet kan du alltid använda det att falla tillbaka på med uppmaningen att kliva in i helhetsperspektivet.
 
·       -”Vilken hatt har du på dig nu?”
Var nyfiken på vilket perspektiv personen har när den informerar, argumenterar eller fattar beslut. Frågan kan ge aha-upplevelser, eftersom vi ofta är omedvetna om var vi befinner oss.
 
Under januari och februari har jag haft två webinars och det har varit roligt, så det kommer jag att fortsätta med framöver. Återkommer med tid och rubriker i verktygslådan.
 
Jag vill slå ett slag för min digitala ledarskapsutbildning,
Mitt inre ledarskap – självstudier
, som är en perfekt start på en ledarskapsresa. Den passar utmärkt som grundutbildning för alla medarbetare, eftersom den handlar om att leda sig själv. Man skapar sin inre ledarplattform och med den i botten har alla, om man gör den i teamet, gruppen, organisationen eller bolaget, samma språk och medvetandenivå. Läs mer här  

Ha det gott nu de kommande veckorna.
Kram Filippa

Kommentera gärna:

ARKIV