Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Reflektera mera

Hej!
Välkommen till min blogg med verktyg för ditt ledarskap. Verktygslådan kommer varannan vecka och fokuserar på hur du leder dig själv, hur du leder andra och genom andra. Här får du tips och verktyg för både stora och små utmaningar.
 
Lite reflektioner
Året är i gång och jag möter många som är uppe i varv och trötta, redan. I tider av fullt upp behöver vi mer än någonsin ta tid för reflektion. Reflektionen ger svaret på om du är på rätt väg, om du gör rätt saker och på bästa sätt. Utan reflektion är det svårt att lära och utvecklas medvetet. 

Dagens verktygslåda
Vad är reflektion?
I svenska akademins ordlista står det återkasta, återspegla, tänka.
När du reflekterar får du möjlighet att göra en ny bedömning av en upplevelse och erfarenhet. En del reflekterar samtidigt som de genomför något men jag skulle säga att i svåra utmanande frågor är det inte möjligt, utan att ta bort fokus från det som händer här och nu. De flesta frågor kräver lite mer tid för eftertanke och reflektion.
 
Hur och när?
Reflektera kan du göra själv eller tillsammans med andra. Det behöver inte ta lång tid. Tvärtom, reflektionen spar dig tid framåt. Du kan sätta upp strukturer för din reflektion med punkter hur du ska göra eller så låter du bara tankarna vandra igenom frågan. Det beror på vad du behöver. Ge dig öronmärkt tid för att reflektera och lära, upprepa det frekvent och du kommer att märka att ju mer du reflekterar desto snabbare går det att omvandla erfarenheter till kunskap.
 
·       Boka tid
Till exempel i slutet på dagen, innan och efter en stor utmaning, inför och efter en förändring.
·       Välj sätt
Till exempel skriv, rör på dig samtidigt- gå, jogga eller träna på annat sätt, gör det själv eller tillsammans med andra.
·       Just do it!
Trots eventuella inre eller yttre störningsmoment, de kommer alltid. Gör det viktigt!
 
Jag har hört; ”Har du inte tid att meditera 5 minuter ska du meditera 20”.
Om du inte tycker att du har tid att reflektera så är du i akut behov av det!
 
På gång
7 steg till framgång i ledarskapet
-hur du tar ditt ledarskap till nästa nivå
 
Fredagen den 26 januari kl 12.00 är det dags för nästa lunchwebinar. Fokus är hur du utvecklar ditt ledarskap till nästa nivå. Du får med dig kunskap, verktyg och tips för mer trygghet, tydlighet och mod i ditt ledarskap. Föranmälan gör du dig via länken.
Välkommen!
 
Nu önskar jag dig fina veckor framöver.
Kram Filippa
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv