Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Ring ut det gamla, ring in det nya!

Hej!
Dags för årets sista verktygslåda! Verktygslådan kommer varannan vecka och fokuserar på hur du leder dig själv, hur du leder andra och genom andra. Här får du tips och verktyg för stora och små utmaningar.
 
Lite reflektioner
Nu börjar det bli dags att summera 2017 och sätta upp mål för 2018. Mål är bra för de har en tendens att bli verklighet om du uttalar dem tydligt. Då styr du styr medvetet i målens riktning.
 
Under 2017 har jag upplevt så mycket glädje och roliga utmaningar men också smärta och sorg. Så är livet. På den positiva sidan finns den digitala utvecklingen med tre nya tjänster. Jag har haft så roliga uppdrag med stora och små, korta och långa processer. Jag har fått coacha fantastiskt modiga människor att utveckla sitt ledarskap. Och jag har tvingats spränga mina egna barriärer med mod för att utvecklas vidare. Tack till er alla som har varit i min närhet på ett eller annat sätt under året.
 
På den mer mörka sidan har funnits oro för nära och kära som haft det tufft fysiskt och psykiskt. Det är svårt att stå vid sidan om och inte kunna hjälpa. Då gäller det att hitta sina verktyg: för mig funkar träning, göra roliga saker och att faktiskt acceptera att det är jobbigt och gör ont. Det är lättare att komma vidare med acceptans.
 
2018 blir året då jag ännu mer fokuserar på att vara platsoberoende med mina kunder. Det betyder att vi kan jobba ihop oavsett var du bor och verkar. Digitala plattformar, utbildnings- och coachrum är fantastiska verktyg. 
 
Dagens verktygslåda
Bokslut för 2017

Det är dags att summera året som varit. Vad tar du med dig, vad ska du lämna kvar här 2017? Vad är du stolt över? Vad ska du fira? Vad ska du bara glömma? Vilka stora lärdomar tar du med dig? Frågorna kan bli hur många som helst men det viktiga är att du tar reda på var du står idag och vad du tar med dig på resan framåt för 2018.
 
Om 2017
Vad har varit det bästa med år 2017?
Vad var det som gjorde det?
Vad är du mest stolt över att du har åstadkommit?
Vad var den största utmaningen för dig under året?
Vad har du lärt dig under året?
Vad kommer du att säga om år 2017?
 
Inför 2018
Vad vill du ”verkligen verkligen” uppnå 2018?
Vad behöver du göra, tänka, känna för att nå dit?
Vad ska du göra mer av, mindre av, börja med eller sluta med under året?
Hur kommer du veta att du har uppnått ditt mål?
Vilket stöd behöver du för att nå ditt mål?
 
Skapa en så tydlig, specifik och lockande realistisk målbild som möjligt med de verktyg som passar dig. Papper och penna, dator eller klipp och klistra med färger. Det är en rolig resa, mycket nöje!
 
Fixa julklappen
Har du någon i din närhet, kanske du själv, som vill få mer tydlighet i det inre ledarskapet – om behov, värderingar, styrkor, drivkrafter, motivation, hur man coachar sig själv och mycket annat. 
Ge bort julklappen Mitt inre ledarskap – självstudier! Den helautomatiserade utbildningen sträcker sig 10 veckor, räcker hela livet och kostar som en utekväll på stan. Du bestämmer när den ska starta.
 
 
Det var allt för det här året. Nu tar jag semester och är tillbaka med nästa verktygslåda fredagen den 5 januari.
 
Tills dess;
 
önskar jag dig en riktigt god jul och ett fint 2018!
 
Kramar Filippa

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-