Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Att vara eller inte vara... en besserwisser 

Hej!
Välkommen till min blogg med verktyg för ditt ledarskap. Verktygslådan kommer varannan vecka och fokuserar på hur du leder dig själv, hur du leder andra och genom andra. Här får du tips och verktyg för stora och små utmaningar. 
Dagens verktygslåda handlar om Besserwissern
Den där personen som vet allt eller i alla fall det mesta, tycker den själv. Som berättar om sin förträfflighet ofta och mycket och som tar den där platsen du skulle vilja ha eller låta någon annan få. Känner du igen den?

Fundera över hur besserwissern påverkar dig. Hur känner du dig när den är i närheten? Hur vill du reagera? Svaren kan ge dig ledtrådar, dina ömma punkter ger dig svar, på vad du behöver utveckla hos dig själv. Med det synsättet kan besserwissern vara en gåva till dig i din ledarskapsutveckling.

Man brukar säga att man ska möta personer där de är. I fallet med besserwissern handlar det om att anamma följande tips:

1. Kliv in i din extrema tydlighet. Mentalt ta ett steg framåt i stället för bakåt, även fysiskt om det behövs. Var stadig.
2. Lyssna på vad personen säger men låt den inte ta över helt. Tänk på att det är en persons åsikt.
3. Bekräfta personen genom att sammanfatta eller uttrycka att du har uppfattat vad personen sagt. Det behöver inte betyda att du håller med.
4. Ta kommandot. Om din hjärna blivit känslomässigt kidnappad behöver du kalla tillbaka den. Gör vad som behövs: andas, samla dig och ta ordet.
5. Rikta uppmärksamheten och fokus åt något annat håll. Tala om din åsikt tydligt och med samma energi som besserwissern alternativt led uppmärksamheten till någon annan.
6. Kom ihåg, besserwisser-personligheten är tydlig och rak och klarar samma behandling tillbaka. Även om den inte tycker om det så respekterar den raka och tydliga personer (oftast). Det handlar om att sätta dig i respekt.
7. Kom ihåg att andas! Extra viktigt om det är obehagligt.
 
NYTT
Nu är det 14 dagar sedan jag lanserade Mitt inre ledarskap - självstudier. En 10-veckors heldigital utbildning för att bygga din inre ledarplattform. Jag har fått återkoppling på den av flera deltagare men en skriver så här, vilket gör mig väldigt glad:
” Jag tror att jag i olika former fått till mej mycket av det som kommer att tas upp. Men det är en enorm skillnad i att " vara tvungen" att agera på det! Supereffektivt!
Den här veckan blev det så tydlig när jag skrev ner det. Tack!”

 
Är du nyfiken på utbildningen läs mer på
MItt inre ledarskap - självstudier
Lanseringserbjudandet på 25% rabatt gäller under november månad.
OBS! Använd koden QFSYLNYU51

SNART SÅ
Kör mitt längre ledarprogram Leadership Growth Academy igång. Nästa start är den 25 februari 2018. Programmet är för dig chef eller ledare och kvinna som vill utveckla dig inifrån och ut – till ett tryggare, tydligare och modigare ledarskap. Läs om upplägg och innehåll och hör av dig till mig så kan vi bolla om programmet är något för dig.  
Ledarship Growth Academy
 
Vi hörs snart igen.
Nu önskar jag dig fina veckor framöver.
 
Glada hälsningar
Filippa
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-