Screenshot 2018-03-13 16.46.06

Med både kartan och kompassen

Så skönt det är att ha både karta och kompass i handen. Mina första minnen av att använda kompass var förvirring. Hur skulle man vända den, hur skulle man tänka, vilken nytta skulle det ge? Karta räckte väl, jag som sprang så fort….
Genom träning har jag blivit riktigt bra på kompassen, om jag får säga det själv..
 
Inom ledarskap tänker jag att vi behöver både och. Kartan är dit vi ska med våra tydliga mål och delmål på vägen. Kompassen är den inre barometern som talar om för oss om vi är på rätt väg, om vi tar den snabbaste, enklaste och bästa vägen för oss. Den vi behöver ta även om den inte alltid är så bekväm, men den är rätt. Ibland kanske vi lurar oss själva. Kartan kan ju ha förändrats.. Kompassen är, skulle jag säga, vår inre karta som vi behöver för att manövrera i den yttre världen.
 
Många av oss dundrar på med kartan i hand och överträffar många mål men det blir tomt ändå. Jaha, nu då? Varför känns det inte sådär härligt som jag trodde? Med den inre kompassen inställd blir känslan en annan. Då vet vi varför, vi vet vad som är viktigt och också hur vi ska göra. Sånt här, som handlar om inre och yttre ledarskap, tycker jag är så kul att jobba med!
 
Just nu får du ”Samlade tips ur CoActives verktygslåda” när du anmäler dig till min fria utbildning. Du får ett mejl varannan fredag med konkreta handfasta tips om att leda sig själv och även andra. www.coactive.se.
 
Vi hörs, kram Filippa

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-